De glaszetter in de regio Arnhem Nijmegen. Bel 0800 34 444 43

Glas in lood

Is uw oude glas-in-loodraam toe aan reparatie, of wilt u het laten inbouwen in isolatieglas? Of wilt u uw pand opluisteren met een mooi nieuw glas-in-lood paneel?

Met glas in lood door de Glasmbulance heeft een breed aanbod. U kunt er terecht voor vrijwel al uw glas-in-lood projecten.

We plaatsen en repareren glas in lood in Nijmegen, Arnhem en de wijde regio daaromheen.

Reparatie Glas-in-lood

Restauratie en reparatie van glas-in-loodpanelen loopt uiteen van het vervangen van een kapot ruitje tot het volledig opnieuw in lood zetten van een paneel. We doen reparaties van glas in lood in de regio van Nijmegen, Arnhem en Boxmeer.

Bij restauratie van glas in lood gaat het om grotere projecten zoals het verloden van een paneel. Bij glas in lood wordt het lood steeds dunner naarmate de jaren verstrijken. Er zullen steeds meer ruitjes kapot gaan en het paneel wordt steeds instabieler. In dat geval is restauratie van het glas in lood aan te raden.

Het paneel wordt uit de sponning gehaald en meegenomen naar het atelier. Daar worden de ruitjes helemaal schoongemaakt en worden ze opnieuw in het lood gezet. Vervolgens wordt het dichtgekit met speciale glazenierskit. Het glas in lood paneel ziet er weer uit als nieuw, met heldere kleuren en stevig in het lood. Het paneel is weer bestand tegen alle weersomstandigheden.

Ontwerp en Maken van nieuwe glas-in-lood ramen

Bij nieuw glas in lood is het in eerste instantie belangrijk om een ontwerp te hebben. Misschien hebt u al een bestaand raam dat als uitgangspunt dient, maar misschien is ook een compleet nieuw ontwerp wenselijk.

Bij glas in lood denkt men vaak aan oude gebouwen of kerken. Maar glas in lood kan ook een hele moderne uitstraling hebben.

Voor een nieuw ontwerp is het belangrijk om eerst de mogelijkheden te verkennen. We maken een afspraak om in mijn atelier voorbeeldboeken, bestaand werk en monsters van glassoorten te bekijken. Op basis daarvan kunnen we een schets maken met een vrijblijvende offerte.

Ook bent u van harte welkom om zelf een ontwerp aan te leveren. Samen bekijken we de uitvoerbaarheid en eventuele aanpassingen aan het ontwerp.

Ook als u bestaand glas in lood heeft en er moet bijvoorbeeld een paneel bijgemaakt worden is dat geen enkel probleem. Veel van het glas dat in het verleden gebruikt is, wordt nog steeds gemaakt, of er is wel een alternatief om het bestaande zo goed mogelijk te benaderen.

Inbouw glas-in-lood in isolatieglas

Om uw glas-in-lood te beschermen of om de kou buiten te houden, kan glas-in-lood worden ingebouwd in isolatieglas. Hierbij wordt het glas in lood tussen twee ruiten ingebouwd, op dezelfde manier zoals normaal isolatieglas wordt gemaakt. Het plaatsen gebeurt op dezelfde manier als bij gewoon isolatieglas.

Van kerken tot een enkel ruitje in een woonhuis: De Glasambulance is voor grote én kleine projecten inzetbaar!

Wel is van belang dat uw kozijnen geschikt zijn voor isolatieglas. Vaak is er wel een oplossing te bedenken, maar soms moeten er extra werkzaamheden aan de kozijnen worden verricht om plaats te kunnen bieden aan het dikkere isolatieglas.

Inbouw in isolatieglas heeft veel voordelen boven het plaatsen van voorzetglas. Het ramen lappen wordt een fluitje van cent wordt en heel belangrijk: het glas-in-lood is voor het leven beschermd! De Glasambulance zal de reparatie zo onzichtbaar en netjes mogelijk uitvoeren.

Diverse technieken zoals fusing en zandstralen

Met technieken als fusing en zandstralen kunnen bijzondere glas-in-lood afbeeldingen worden gemaakt. Voor beide technieken kunt u terecht bij
De Glasambulance. We laten u graag voorbeelden zien en denk met u mee over de meest geschikte techniek.

Fusing

Met ‘fusing’ kan een afbeelding of patroon worden gemaakt door het laten versmelten van stukken glas, al dan niet met gebruikmaking van diverse glaspoeders en glasverven.

Zandstralen van glas

Met deze methode wordt een afbeelding op een glazen plaat aangebracht. Door korter of langer op een plek te stralen worden verschillen in diepte en structuur gecreëerd.

Is het glas-in-loodpaneel nog stevig genoeg, maar zijn er één of meer ruitjes kapot? Dan kunnen we bijna altijd ter plekke het kapotte glas vervangen door nieuw glas. Indien het kapotte glas niet meer verkrijgbaar is, komen we in overleg met een alternatief.

Meer weten? Vraag een offerte aan

  * verplichte velden


  Onze glas in lood-specialist Eric Neeskens

  Bij toeval viel ik in 1992 voor de schoonheid van glas-in-lood. Ik startte als uitzendkracht bij een gerenommeerd glas-in-lood-bedrijf en mocht daar al snel in vaste dienst treden. Gedurende de volgende tien jaar heb ik heel veel ervaring op gedaan en heb mij alle kneepjes van dit prachtige vak eigen mogen maken.

  In 2002 ben ik zelfstandig begonnen als “Ruitenheer”, omdat ik merkte dat ik graag verantwoordelijk wil zijn voor het hele proces. Ik vind het belangrijk om een werk van voor tot achter zelf te begeleiden. Van de eerste afspraak, tot de klus geklaard en de klant en ik allebei tevreden zijn. Ik hecht veel waarde aan ambachtelijk vakmanschap om tot een goed en degelijk resultaat te komen.

  Sinds 1 januari 2019 ben ik onderdeel van de Glasambulance en ben blijf ik me inzetten voor kwaliteit en klanttevredenheid.

  Het Glas in lood-atelier van de Glasambulance staat voor:

  Call Now ButtonBel: nu bereikbaar