De glaszetter in de regio Arnhem Nijmegen. Bel 0800 34 444 43

Alles over isolatieglas

Isolatieglas is er tegenwoordig in vele soorten en maten. De Glasambulance zet de informatie over isolatieglas voor u op een rijtje. Handig voor wanneer u overweegt isolatieglas te laten plaatsen of vervangen.

Soorten isolatieglas

De meest bekende en meest voorkomende vorm van isolatieglas is isolerend dubbelglas. Dit zijn twee glasbladen die in een kader een bepaalde afstand uit elkaar worden geplaatst. De ruimte tussen de glasbladen (de spouw) is luchtdicht afgesloten en bevat droge lucht. Bij hoog-rendements isolerend dubbelglas is tussen deze bladen geen lucht, maar een speciaal gas aangebracht, wat beter isoleert. Ook is één zijde van het glas van een speciale coating voorzien. hoog-rendements triple-beglazing is vergelijkbaar, maar heeft drie glasbladen met twee met gas gevulde tussenruimten. Bij hoog-rendements vacuümbeglazing wordt er tussen de glasbladen een vacuüm gecreeerd. De afstand tussen de glasbladen blijft behouden door kleine glasparels tussen de glasbladen. Als laatste is er speciaal voor monumenten een hoog-rendements monumentenglas. Dit bestaat in diverse uitvoeringen, maar heeft altijd een dunnere spouw en dunnere glasbladen, om te passen bij de monumentale uitstraling van het pand.

Het juiste isolatieglas kiezen

De keuze aan isolatieglas is enorm. Prijs, isolatiewaarde, uitstraling en toepassingsmogelijkheden spelen bij de keuze voor een bepaalde type isolatieglas allemaal mee. Als u wilt besparen op uw stookkosten, is onder andere het glasoppervlak van belang, en de huidige soort glas die in het pand aanwezig is. De Glasambulance kan u adviseren over de mogelijkheden en besparingen bij het plaatsen van nieuwe beglazing met betere isolatiewaarde.

Isolatieglas laten plaatsen en onderhouden

De fabrikant van isolerend glas geeft garantie, vaak 10 jaar op isolerend dubbelglas. Dit is echter wel op de voorwaarde dat het isolatieglas professioneel en volgens de richtlijnen wordt geplaatst. De Glasambulance plaatst isolatieglas altijd volgens de NEN-3576 en NPR-3577-normen, waarmee u er van op aan kunt dat uw isolatieglas goed  geplaatst wordt en garantie geldig blijft. Daarbij geldt wel dat u het nodige onderhoud doet aan de beglazing, zoals bijvoorbeeld het reinigen van de ramen en het schoonhouden en tijdig (laten) schilderen van de kozijnen.

Meer informatie over isolatieglas

In deze folder vindt u nog meer informatie over isolatieglas.

 

Wilt u isolatieglas laten plaatsen, of advies over het al of niet vervangen van bestaand (enkel-)glas door isolerend glas. De Glasambulance adviseert u graag!

Call Now ButtonBel: nu bereikbaar