Isolatieglas

Woningen comfortabeler en duurzamer maken door isolatieglas: de Glasambulance heeft het al honderden keren verzorgd voor tevreden klanten in de wijde regio. We leveren snel in vele formaten, kleuren en typen en plaatsen het snel en vakkundig. Laat ons weten wat u wilt aanpakken en we sturen u snel een offerte op maat!

Gecertificeerde glaszetters

Voor het laten zetten van dubbel glas kunt u erop vertrouwen dat het wordt gedaan door een vakman. De Glasambulance heeft een vast team van gecertificeerde glaszetters. Ze hebben jarenlange ervaring met plaatsen en vervangen. Om kwaliteit te garanderen, worden wij regelmatig getest door Service Glasherstel. Zo bent u ervan verzekerd dat het werk dat wij verrichten gegarandeerd goed is.

Dubbel glas laten zetten door de Glasambulance

De Glasambulance levert topkwaliteit in isolatieglas. Lees meer over de verschillende soorten isolatieglas, of vraag hieronder een offerte aan.

Vraag een offerte aan

Vraag hieronder een offerte of meer informatie aan. Wij gaan hiermee aan de slag en u ontvangt binnen 4 werkdagen uiterlijk een passend voorstel. Bij akkoord plannen we een afspraak in om de exacte maten bij u te komen opnemen om het glas definitief te kunnen bestellen.


Drie redenen om te investeren in isolatieglas

  1. Bespaar energie en kosten: Beter isolerend glas, zoals dubbelglas, vermindert warmteverlies, waardoor je energieverbruik daalt en je stookkosten aanzienlijk worden verlaagd.
  2. Comfortabeler leefklimaat: Verbeterde isolatie zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur in huis, elimineert koude tocht en vermindert geluidsoverlast, wat resulteert in een comfortabeler en aangenamer woonomgeving.
  3. Verhoog de waarde van je woning: Investeer in beter isolerend glas om de energie-efficiëntie van je huis te verhogen, wat niet alleen bijdraagt aan milieubewust wonen, maar ook de waarde van je woning verhoogt.

Eerst advies?

Heeft u nog vragen over isolatieglas of wilt u eerst wat advies inwinnen? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Subsidies voor glasisolatie

Voor particulieren in Nederland zijn er diverse subsidieregelingen beschikbaar bij het isoleren met glas, waaronder de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van de rijksoverheid. De ISDE-regeling stimuleert de aanschaf van energiebesparende maatregelen, waaronder isolatieglas, door financiële ondersteuning te bieden aan particulieren. Naast de ISDE-regeling zijn er ook lokale subsidiemogelijkheden van gemeenten en provincies, die specifiek gericht kunnen zijn op het verhogen van de energie-efficiëntie van woningen. Raadpleeg de website van uw gemeente om meer informatie te vinden over gemeentelijke subsidies voor (glas)isolatie.

Soorten isolatieglas

Enkel glas

Enkel glas is eenvoudig te herkennen. Je ziet aan de zijkant bij je kozijn maar één glasplaat.

Dubbel glas

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een aluminium strip. Soms staan op deze strip letters of cijfers. Staat daar geen HR op, dan heb je gewoon dubbel glas.

HR++ glas

Hoog rendement glas bestaat uit twee glasplaten waarvan één een speciale coating heeft. Als je een aansteker of brandende lucifer vijf tot tien centimeter voor het raam houdt, zie je vier vlammetjes. Hebben al deze vlammetjes dezelfde kleur? Dan heb je te maken met gewoon dubbel glas. Heeft het tweede of derde vlammetje een andere kleur (meestal roze of blauw) dan heb je HR-glas. Die andere kleur ontstaat door de coating van het glas. Met dit trucje kun je alleen zien óf je HR-glas hebt, niet welke soort.

Wil je weten welke type glas je hebt, dan kun je kijken naar de code op de aluminiumstrip tussen de glasplaten. Daarop staat HR, HR+ of HR++. Staat er niets bij, dan is de kans groot dat je te maken hebt met gewoon dubbelglas.

Triple glas

Triple glas bestaat uit drie glasplaten. Aan de zijkant zie je twee aluminium strips. Deze ruit is een stuk dikker en kan niet altijd in het bestaande kozijn geplaatst worden.

Vacuümglas

Vacuümglas is een speciaal soort dubbelglas dat net zo goed isoleert als triple glas, maar veel dunner is. Deze ruit is ongeveer acht millimeter dik en wordt veel gebruikt voor monumenten of woningen in een beschermd stadsgezicht.

Tussen de glasplaten zitten hele kleine zwarte bolletjes, die zorgen dat de platen niet tegen elkaar aan komen. Deze bolletjes zijn alleen zichtbaar als je van heel dichtbij goed kijkt. Bij sommige merken zit in de hoek van het glas een ventiel, waarmee het is vacuüm getrokken.

Vacuümglas is wel een stuk duurder dan HR++-glas. Het kost zo’n 550 euro per vierkante meter. Tegenover circa 200 euro voor HR++-glas.

Isolatiewaarde van glas

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager het getal, hoe beter het glas isoleert.

Ventilatieroosters

Veel mensen verwaarlozen de ventilatie van hun woning, wat resulteert in onvoldoende luchtcirculatie. Ongeveer 75% van de huizen in Nederland kampt met schadelijke niveaus van huisstofmijt, terwijl zo’n 15% te maken heeft met de aanwezigheid van schimmel- en vochtvlekken. De logica hierachter is begrijpelijk: in de winter proberen veel mensen te bezuinigen op stookkosten, dus ventileren ze minder frequent. Wat velen echter niet beseffen, is dat het verwarmen van vochtige lucht langer duurt dan het opwarmen van schone lucht, wat uiteindelijk resulteert in hogere stookkosten.

Gelukkig is het tegenwoordig eenvoudig om je huis goed te ventileren, zonder elke dag het raam langdurig open te hoeven zetten. Het installeren van zelfregulerende ventilatieroosters boven de ramen zorgt ervoor dat je huis constant wordt voorzien van frisse lucht.

Een gemiddeld gezin produceert dagelijks ongeveer 10 liter vocht door activiteiten zoals douchen en koken. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat deze vochtige en vervuilde lucht naar buiten wordt afgevoerd, terwijl schone lucht van buiten wordt binnengehaald. Dit voorkomt gezondheidsproblemen zoals keelpijn en ademhalingsproblemen. In vochtige huizen gedijen schimmels en huisstofmijten snel, wat leidt tot een verslechtering van de luchtkwaliteit en gezondheidsrisico’s. Het voorkomen van schimmelvorming is daarom van essentieel belang.

Downloads